top of page

PROŽÍVAT SLAST JE NAŠE VROZENÉ PRÁVO

Aktualizováno: 22. 7. 2023

Každá žena jistě někdy zažila ten pocit nespokojenosti - se svým tělem, se svým výkonem či kreativitou. Co potom, když by přišla řeč na smyslnost a sex-appeal. Kolik z nás se na sebe každé ráno usměje do zrcadla a zavrní si přitom blahem? Přijde vám to pošetilé? My to vidíme jinak.

Když se řekne smyslnost, vybaví se mi moje babička Jaruška. Byla přesně tou ženou ze které ženskost přímo sršela - šťavnatá, rozzářená, usměvavá a to až do vysokého věku. Ale nebylo to ani perfektní postavou ani skvělými šaty. Naopak babička byla celý život silnější postavy a kdyby chtěla našla by na sobě jistě stovky chyb, ale ona je nikdy nehledala, protože neměla důvod.


Vždycky jsem si myslela, že takové ženy jako byly Marilyn Monroe, Brigitte Bardot nebo moje babička se prostě smyslné rodí. Je jim jejich ženskost dána do vínku. Tedy až poté než jsem se po letech opět setkala se svou kamarádkou Kristýnou Dobešovou, která se rozhodla nabourat všechna podobná dogma svým celoživotním bádáním ženství a posléze založením projektu Pleasure Conspiracy neboli Spiknutí Slasti.


A protože tohle spiknutí slasti není žádným tajemstvím. Rozhodla jsem se Kristýnu trochu vyzpovídat.


Katka:

Co si o tom myslíš Kíťo?

Rodí se ženy se svou smyslností nebo se dá vybudovat?

A proč jsme v dospělosti tak odpojené od naší ženskosti? Kdo nám to způsobil?


Kristýna:

Myslím, že smyslnost je vlastně pocit příjemné útulnosti, klidu a blaženosti ve vlastním těle. Když jste ve vlastním těle takhle uvelebené, tak ta spokojenost a vnitřní síla vyzařuje ven jako smyslná záře okolo vás a tohle nejde ničím nafingovat, ani sebelepším make-upem nebo novými šaty.

Tuhle útulnost a napojení sama na sebe ztrácíme většinou postupně, s tím jak přijímáme vzorce z okolí. Získáváme pocit, že nejsme dost dobré, že musíme soutěžit s ostatními a začínáme se porovnávat. Dnešní doba neustálých podnětů a myšlení nám nedovoluje uvolnit se z mysli zpět do těla. Do naší esence, jenže tohle je pro nás ženy klíčové.

Další věc je odpojení od naší pánve, to je velký problém, protože kromě fyzických problémů tohle propojení právě přímo souvisí se smyslností, vnitřní silou a klidem, s životní energií a kreativitou. Když se odpojíte od těla a vaší pánve, odpojíte se od své ženské síly, jiskry a vůbec zápalu pro život. Dobrá zpráva je, že tohle propojení a svou smyslnou sílu můžete získat zpět, jen tu v našem západním světě není moc informací jak?


Katka:

Tak to je rozhodně skvělá zpráva a asi bych nenašla ženu ve svém okolí, která by se nechtěla rozzářit ve své ženskosti. Spíš naopak. Vnímám, že spousta žen se mnohdy velmi snaží, působit víc žensky, ale například když si vezmou šaty a nechají narůst dlouhé vlasy tak jakoby vyšly ze své bezpečné zóny.

Je možné, že se bojíme, že pak budeme jako ženy v tomto světě zranitelnější?


Kristýna:

To je asi téma nás všech. Jsme vychovávané a lépe ve světě prorazíme skrz sílu, logiku a kontrolu - mužské aspekty. Často ztrácíme balanc a spojení se svou ženskou energií. Často ji dokonce vidíme jako slabost a potlačujeme ji a i včetně vzhledu a oblečení.

Je důležité najít rovnováhu. Když kontrolu a tlačení na pilu vyvážíme schopností plynout a sledovat své cíle v lehkosti, začneme mít pravidelné pocity vyhoření a výbuchy potlačovaných emocí. Zvlášť ženy na vysokých pozicích, které v práci jedou v mužské energii, by měly mít vědomosti a nástroje, jak se pak přepnout a propojit zpět se svou ženskou stránkou. Ve výsledku pak svých pracovních cílů můžou dosáhnout daleko lehčeji. Často se ale stává, že žena, která je ve svém zaměstnání v mužské energii, ji živí i mimo práci. A tenhle balanc souvisí s tím, co říkáš. Místo přizpůsobování se mužskému vzoru a bytí pouze v mysli se můžeme vrátit do hloubi svého těla a propojit se se svou původní tvořivou smyslnou silou.

Katka:

Jak tedy mohu tyhle tyhle role přepnout zpět k ženskosti?

Říkáš mít vědomosti a nástroje, jak na sobě pracovat. Jedná se tedy o nějakou formu cvičení a je krátkodobé nebo už se mu musím věnovat nastálo?

Spousta žen, maminek od rodin nemá tolik času nebo síly ještě na každodenní cvičení. Dokážeš poradit těmto ženám, jak si vytvořit rutinu a radost ze cvičení nebo jak to děláš ty sama, se dvěma syny?


Kristýna:

Prakticky se potřebujeme uvolnit a jak asi opakuji, vrátit se k vědomému dechu, k vnímání a bytí v přítomnosti místo sledování mysli. Asi nejjednodušším nástrojem, když cítíš tlak a stres, je několikrát se vědomě nadechnout až do spodního břicha, až do pánve. Dech je klíč, ale spousta lidí neumí správně dýchat. Další klíč je propojení s naší yoni tedy dělohou a pánevním dnem.

My ženy v Evropě jsme se nechaly často úplně odpojit. Potřebujeme mít pevné svaly a vnímavou yoni, prožívat intenzivní potěšení a vnitřní orgasmy. Vnímat tuhle smyslnou energii a život v nás. Pak záříš do světa ženskou energií, máš v sobě plamen i sílu, která ti dává klid. Takže dýchání s pánevním dnem a cvičení těchto svalů je nástroj a je to cvičení, které ti nezabere ani hodinu denně.

Zároveň a což je skvělé, není vidět, že cvičíš, takže můžeš cvičit kdekoliv máš chvíli. když se tohle naučíš, ráda s nimi budeš dále hýbat a hrát si a nebudeš to brát jako nějaký trénink, ale spíše radost.

Katka:

Je něco co by si chtěla všem ženám vzkázat. Vím, že Pleasure Conspiracy bereš jako své poslání pomáhat každé ženě, dívce, mamince a to je nádherné.

Přeci jen asi všechny ženy světa se s tebou nebudou moci osobně potkat, abys je mohla na této cestě provázet.


Kristýna:

Asi jen, aby se začaly hýčkat, a to především zevnitř. Vaše intuice vás milé ženy povede. Protože určitě neznám lepší a luxusnější masku na pleť nebo lepší lék na úzkost či únavu než tuhle vnitřní energii. Dejte sebe na první místo a alespoň na chvíli denně se zaměřte dovnitř. Prozkoumejte s dechem, jak se cítí vaše tělo a co vám říká vaše yoni a děloha. Nebojte se jít do hloubky.

A taky mějte na mysli, jakou sílu a moc máme, umíme snášet nebe na zemi - vzít duši/energii a zhmotnit ji na lidskou bytost. Umíme tvořit. Tak to nikdy nezapomínejme a držme si nadhled a lásku téhle velké síly.

174 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
1606366_633886606671294_1763616045_o.jpg

Ahoj, děkuji, že jste zavítali na tento blog

Který píšu od srdce tak, jak věci vnímám v daný okamžik nebo tak, jak jsem je prožila na svých nikdy nekončících cestách do mé milované Asie. Děkuji, že máte otevřenou mysl a snad vám některé řádky budou inspirací na vaší cestě, ať už se vydáte kamkoliv. 

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page